Юридические услуги

Юрадреса

Юридические адреса

Юридические адреса в Киеве и области Продажа юридических адресов немассовой регистрации во всех районах г.Киева и Киевской области.



Публикации

Национальные нюансы развода с иностранцем

Национальные нюансы развода с иностранцем Что же касается процесса расторжения брака с участием граждан другой страны, то Украина имеет огромное количество договоров ...

Отзывы о юристах в каталоге

Отзывы о юристах в каталоге Отзывы про адвокатов, комментарии бывших клиентов помогают выбрать наиболее достойного защитника, а разбивка по городам помогает ...

Право расторгнуть брак между иностранцами ...

Право расторгнуть брак между иностранцами в Украине Довольно любопытный факт - в некоторых странах мира запрещено обращение своих граждан в судебные органы, если он постоянно ...



Новости

Из-за пьянства на рабочем месте милиционер поплатился .

Из-за пьянства на рабочем месте милиционер поплатился жизнью Прокуратурой города Киева начато уголовное производство по факту умышленного убийства милиционера, произошедшего накануне в одном из финучреждений Голосеевского района. Об этом сообщает пресс-служба ...

На Миколаївщині працівники ДАІ щоденно забезпечують ...

На Миколаївщині працівники ДАІ щоденно забезпечують безпеку на головній вулиці міста Щодня сотні людей виходять на головну вулицю міста Миколаєва, щоб приємно провести час, зустрітися з друзями або просто прогулятися й полюбуватися головною ялинкою Миколаївщини. Погода та наслідки ...

Евросуд уведомил власти РФ о двух жалобах по «делу ...

Евросуд уведомил власти РФ о двух жалобах по «делу Магнитского» Европейский суд по правам человека в Страсбурге уведомил власти РФ о двух жалобах по делу скончавшегося в столичном СИЗО аудитора фонда Hermitage Capital Сергея Магнитского, направив свои вопросы, ...

Офісні трутні «вилітають» першими

Офісні трутні «вилітають» першими

Активно відвідуєш соцмережі, граєш в онлайн-ігри, займаєшся інтернет-шопінгом у робочий час — ти у черзі на звільнення

Перегляд фільмів фривольного характеру, надмірне захоплення читанням новин та таблоїдів, Інтернет-шопінг і онлайн-ігри, спілкування з родичами та друзями — ось основні причини, через які роботодавці найчастіше звільняють працівників. І якщо ще кілька років тому на таку поведінку талановитих чи перспективних працівників могли «закрити очі», то чимдалі послаблень не варто чекати навіть профі.

Хто розважається, той… заробляє

Саме так ще донедавна вважали деякі офісні працівники. Тобто головне — сидіти на робочому місці, а не працювати. Проте часи змінюються, і сьогодні знайти хорошу роботу, де платять достойну зарплатню та ще й вчасно — нелегко. Роботодавці це добре розуміють і активно борються з офісними трутнями. Причому інколи застосовують вельми нестандартні методи.

Нещодавно знайомий, який працює в одному зі столичних банків, поскаржився, мовляв, на роботі керівництво геть з глузду з’їхало. А все тому, що роздрукували і вивісили на дошці оголошень найбільш цікаві, на думку все того ж керівництва, витримки з листування деяких співробітників по ICQ. Після оприлюднення цієї інформації одні працівники самостійно написали заяви на звільнення, а іншим натякнули, що це варто зробити. Причому якщо першим було просто соромно за те, що всі дізнались про пікантні подробиці їх особистого життя, то другі аж занадто заповзято «мили кістки» керівництву.

Як доводять дослідження, подібні випадки нині не рідкість. Причому як в Україні, так і в Росії. Адже як в 2011 році, так і в 2012 році в Росії найбільш поширеною причиною для звільнення експерти аналітичного відділу компанії Falcongaze називають нецільове використання робочого часу й Інтернету. Порівняно з 2011 роком ця причина звільнення не те що не втратила своїх лідируючих позицій, а навпаки, закріпила їх.

Експерти підрахували, що в 2012 році 34% звільнень мали прямий зв’язок з небажанням працівників виконувати свої посадові обов’язки. Працівники в робочий час роблять усе, що завгодно, окрім того, за що їм, власне, платять гроші. Тобто активно відвідують соціальні мережі, грають в онлайн-ігри, займаються Інтернет-шопінгом, спілкуються з друзями та родичами в месенджерах, ну і куди ж без читання стрічок новин та сайтів, де розповідається про світське життя. Найсміливіші насолоджуються переглядом шедеврів світового кінематографа та фільмів… фривольного характеру.

От тільки роботодавці не в захопленні від такої активної діяльності. Особливо якщо процес виходить за межі розумного: одна річ, коли співробітник ненадовго відволікається, щоб привести думки до ладу, і зовсім інша — коли йому буквально виплачують зарплату за розваги.

За результатами дослідження — із зазначених причин найчастіше звільняють працівників банків, туристичних компаній, а також організацій, які займаються інформаційними технологіями. І якщо працівники, зайняті в туристичній галузі, витрачають чимало часу на соціальні мережі, то банківські клерки значно рідше відвідують ці ресурси. Проте не варто думати, що клерки відповідальніші, секрет у тому, що в більшості фінансових установ перекритий доступ до соціальних мереж і розважальних ресурсів у робочий час. Проте банківські співробітники не залишаються в боргу: вони частіше за інших заходять на сайти новин і різні розважальні таблоїди. Тож якщо людина не хоче працювати, вона знайде, чим себе розважити у Всесвітній павутині.

— Сьогодні на українському ринку праці спостерігається складна ситуація, — зазначає Уляна Ходорівська, керівник дослідницького центру компанії HeadHunter. — У таких умовах роботодавці будуть дуже суворо ставитись до того, чим займаються їхні працівники на робочому місці. Отже, всі вищеназвані причини можуть слугувати приводом для звільнення. Ба, більше того, зараз серед претендентів на ту чи іншу посаду спостерігається настільки висока конкуренція, що роботодавці намагаються наймати людей з меншим досвідом та навчати їх самостійно, аби лише менше платити.

Друге місце серед причин звільнень у 2012 році займає обговорення керівництва і політики компанії (19%). Дослідження доводять, що найбільше не люблять критику як на свою адресу, так і рідної компанії в організаціях, які займаються роздрібною торгівлею, і на великих підприємствах.

Мабуть, нікого не здивує те, що «бронзу», тобто третє місце, серед найпоширеніших причин звільнення займає пошук нової роботи. В 13% роботодавці діють на випередження і звільняють співробітника до того, як той покладе на стіл заяву за власним бажанням. Адже такий працівник більше часу й уваги приділяє саме пошуку роботи і, як наслідок, виконує свої професійні обов’язки за залишковим принципом.

Робота не вовк... А гра така цікава! Фото Володимира ЗAЇКИ

Гарна людина — не професія

Однак з роботи можна вилетіти не лише через інтернет-розваги. Порівняно з 2011 роком співробітників, яких звільнили за хабарництво, стало менше. Таким чином, не зовсім законна людська корисливість стала причиною 11% звільнень. До цієї категорії також потрапляє хабарництво в класичному вигляді і використання службового становища в особистих цілях. Вже нікого не дивують історії, коли в компанію намагаються «протягнути» своїх родичів та друзів, які, можливо, й непогані люди, але фахівці посередні.

В 2012 році 10% співробітників залишились без роботи через те, що оприлюднили секретну інформацію. Звісно, помиляються всі, але коли ці помилки трапляються із завидною постійністю — це система. Навіть якщо і зроблено це було ненавмисне, з необережності чи недбалості, але коли компанія несе збитки — тут уже не до таких нюансів.

Часті запізнення, відсутність на роботі без поважних причин, некоректне ставлення до клієнтів і колег — все це можна об’єднати під терміном «порушення внутрішніх правил компанії». Це причина 8% звільнень. Найбільш прискіпливо до питань трудової дисципліни ставляться у сфері обслуговування, в банківському секторі, а також у компаніях, які надають страхові послуги. Треба зазначити, що звільнення через «запізнення» не є найбільш популярною причиною, проте така недбалість стає останнім аргументом у питанні звільнення співробітника, який припустився серйозніших помилок.

Урядовий Кур'єр

Возможно, это Вам будет интересно: